TRABZON / AKÇAABAT - Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu

Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu

Yenimahalle Pelit Sok. No15 Akçaabat/TRABZON
Vizyon
Yenilikleri takip edip bunları okul şartlarına uyarlamaya çalışan, akademik başarısı yüksek; sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle adından söz ettiren, öğrencilerine kaliteli ve kolayca hayata uyarlanabilecek bir öğretimin yanı sıra kültürel mirasa sahip çıkarak özünde düşünceye, özgürlüğe, ahlaka yani insana saygılı olmaya dayanan bir din eğitimi vermeyi amaçlayan, Ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Özgüveni yüksek ancak kibirden arınmış, milli, dini, ahlaki ve evrensel değerleri özümsemiş, yıkıcı değil yapıcı olmayı felsefe edinmiş ve her zaman dürüst olmayı kendine görev bilmiş öğrenciler yetiştirmektir. Önyargıdan uzak, ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı yapmadan insanları olduğu gibi kabul edip sevmeyi başarabilen, farklılıkları zenginlik kabul ederek elindeki fırsatları olumlu yönde değerlendirebilen, öğrendiklerini günlük hayata aktarabilen, karşılaştığı sorunların üstesinden gelebilen, eleştirel düşünebilen ve her zaman dininin maneviyatından güç alarak bilimin ışığında ilerlemeyi kendine hedef edinen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu 2015-2016 Eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci hazırladığı TEOG sınavlarında Akçaabat´ta 3. olmuş, devlet okulları arasında ise 1. olmuştur. Yine aynı dönem 7. Ulusal Arapça Etkinlikleri Yarışmalarında Şarkı ve Hikaye Canlandırma yarışmalarında Türkiye 4.´sü, Şiir dalında ise Trabzon İl 1.´si olmuştur. 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde ise 8. Ulusal Arapça Yarışmalarında ise Hikaye canlandırma dalında Trabzon il 3.´sü olurken Şiir dalında ise Trabzon il 1.´si olmuştur. Futsal Minikler turnuvasında ise Trabzon 3.´sü olmuştur. Öğrencilerimizi tüm imkansızlıklar içinde göstermiş oldukları başarılardan ötürü yürekten tebrik ediyoruz.
Toplantı Salonu :1
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Pazartesi-Perşembe günleri: 08.40-15.20 Cuma günü: 08.40-16.10
Kalorifer (Kömür)
Yabancı Dil
Okulumuzun proje okulu olmasından dolayı 2015-2016 eğitim-öğretim yılından bu yana ağırlıklı İngilizce sınıfları açılmaktadır.
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Okulumuz Akçaabat ilçe merkezinde bulunmakla birlikte öğrencilerimiz özel servislerle taşınmaktadır.
Özel servisler mevcut.
İlçe merkezinde.
İl merkezine 15 km. İlçe merkezine 1 km.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. ve 2. kanaat döneminde yapılan TEOG sınavında ilçe üçüncüsü olmuştur, devlet okulları arasında ise birinci olmuştur. Yine il genelinde devlet okulları arasında yedinci sırada yer almaktadır. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 1. döneminde yapılan TEOG sınavında da aynı başarıları elde ederek Akçaabat 3.´sü, devlet okulları içinde ise Akçaabat 1.´si olmuştur. Okulumuzun her sene Trabzon Fen Lisesi´ne öğrenci göndermektedir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da Trabzon Fen, Akçaabat Fen, Mahmut Celalettin Ökten AİHL, Dursun Ali Kurt AİHL, Trabzon Kız AİHL, Kanuni Anadolu Lisesi gibi sınavla öğrenci alan okullara öğrenci yerleştirmiştir.
Sportif Etkinlikler
Kültürel faaliyet olarak her sene ülke çapında Arapça yarışmalarına katılmaktayız. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Arapça şarkı yarışmasında il birinciliği, şiir yarışmasında il ikinciliği derecelerimiz mevcuttur. 2015-2016 7. Ulusal Arapça Etkinlikleri Yarışmalarında Şarkı ve Hikaye Canlandırma yarışmalarında Türkiye 4.´sü, Şiir dalında ise Trabzon İl 1.´si olmuştur. 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde ise 8. Ulusal Arapça Yarışmalarında ise Hikaye canlandırma dalında Trabzon il 3.´sü olurken Şiir dalında ise Trabzon il 1.´si olmuştur. Futsal Minikler turnuvasında ise Trabzon 3.´sü olmuştur. Öğrencilerimizi tüm imkansızlıklar içinde göstermiş oldukları başarılardan ötürü yürekten tebrik ediyoruz. 2017-2018 Arapça Etkinlik Yarışmalarında Şarkı dalında koromuz il 1.´si olmuştur. 2017-2018 Atletizm Küçük Erkekler Takımı il 3.´lüğü, Küçük Erkekler Futsal Takımı il 3.´lüğü. 2018-2019 Yıldız Erkekler Atletizm Takımı il 4.´lüğü, Atletizm Yıldız Kros Takımı il 1.´si olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, 50´den fazla deney ve proje çalışmasıyla Bilim Şenliği organizasyonu yapılmıştır. Bilim Şenliği Etkinliğimiz her eğitim-öğretim yılının Mayıs ayı içerisinde yapılmaktadır. 2018-2019 Tübitak Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışmalarında Erzurum Bölge Sergisine bir öğrencimiz ve öğretmenimiz seçilmiş ve sunum yapmışlardır.