TRABZON / AKÇAABAT - Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun tarihçesi

Okulumuz 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Yıldızlı Toki Ayyıldız İmam Hatip Ortaokulu ismiyle hizmete başlamıştır. Kısa bir süre sonra Akçaabat Anadolu Öğretmen Lisesi ile yer değiştirerek Akçaabat ilçe merkezine taşınmış ve okulumuzun ismi Ayyıldız İmam Hatip Ortaokulu olarak değişmiştir. Okulumuzu eğitim-öğretime hazırlamak amacıyla kurucu müdür olarak Kemal KOCAMAN görevlendirilmiş ve ardından 4,5 yıl Hakan ŞENTÜRK okul müdürlüğü yapmıştır. Bu süreç içerisinde okulumuz yeniden bir isim değişikliğine gitmiş ve Akçaabat İmam Hatip Ortaokulu ismini almıştır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul müdürlüğü görevine Alaattin DURNA başlamıştır. Okulumuzda iki müdür yardımcısı görev yapmaktadır. Okulumuz 2017-2018 Eğitim-öğretim yılında Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi binasına taşınmış ve son ismini almıştır. Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu yeni binasında imkan çeşitliliği kazanmıştır. Görsel Sanatlar ve Bilişim Teknolojileri dersleri için ayrı sınıflar, kantin, yemekhane, kapalı ve açık spor salonu, konferans salonu, etüt salonu, soru çözüm odası, 2 adet Rehberlik servisi odası, kütüphane ve büyük bir bahçe bu imkanların başında gelmektedir. Okulumuzda hafta içi ve hafta sonu destekleme ve yetiştirme kursları ve egzersiz çalışmaları aktif olarak devam etmektedir. Hafta içi akşam etütü şeklinde ve haftasonu kursu olarak akademik dersler verilmektedir. Ayrıca hafta içi ve hafta sonu belli günlerde Bilişim ve kodlama eğitimi, resim, tekvando, atletizm, futbol, Kuran-ı Kerim, Arapça ve masa tenisi kursları da açılmaktadır. Ayrıca okulumuzun 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 1 tane anasınıfı şubesi açılmış, anasınıfı öğretmenimiz atanmış ve halen devam etmektedir. Okulumuzda 10 farklı branştan 43 kadrolu, 2 görevlendirme olarak derse giren öğretmenimiz bulunmaktadır. Okulumuz, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 3´er tane 5. ve 6. sınıf şubesiyle eğitime başlamıştır. Şuan ise 5-8. sınıf arası her kademede 6'şar şubemiz ve 1 anasınıfımız olmak üzere toplam 25 şubemiz bulunmaktadır. Şubelerimiz kız-erkek sınıfları olarak ayrılmıştır. Yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize başarılar dileriz.

Yayın: 09.09.2013 - Güncelleme: 02.04.2024 09:17 - Görüntülenme: 2015